Onze praktijk, onze waarden, en wie wij zijn

Chiropractie Soest is in 1993 gevestigd door Tammy de Koekkoek en Sidney Rubinstein. Voor ons zijn de volgende principes van uitermate belang:

 • Ethisch handelen staat voor ons voorop: u wordt o.a. niet onnodig onder behandeling gehouden, noch uitgestippelde langdurige ‘programma’s’ voorgeschoteld.
 • Wij streven erna patiënten zoveel mogelijk zelfstandig te maken, om zelf hun klachten aan te pakken en voorkomen.
 • Wij behandelen op basis van wetenschappelijk bewijs. Wij hebben een zogenaamde evidenced-based practice.

 


Tammy is de vijfde chiropractor van de familie de Koekkoek, die tot de eerste groep chiropractoren in Nederland behoorttwee ooms, een neef en haar vader, Laurens de Koekkoek, die 35 jaar een praktijk in Hilversum heeft gehad, waren allemaal chiropractor.

Sidney is de zoon van een gynaecoloog en de broer van een orthopedische chirurg. Hij werd gefascineerd door het idee dat je mensen kan helpen met alleen je handen en hoofd. Via een chiropractor in zijn wielrenploeg kwam hij in aanraking met het beroep.


Sidney Rubinstein

Naast de praktijk is Sidney werkzaam als Assistant Professor aan de VU Amsterdam, waar hij o.a. promovendi begeleidt in onderzoek met betrekking tot nek- en lage rugpijn.

 

Sidney is voorzitter van de onderzoekscommissie van de European Chiropractors Union en heeft meer dan 50 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd (in PubMed te lezen).

 

Hij werkt ook aan diverse projecten samen met orthopedische- en neurochirurgen. Zo is hij één van de projectleiders van onderzoek naar het effect van PTED bij patiënten met hernia’s.

 

Daarnaast is hij bij de Cochrane Colloboration actief betrokken, waar medische beslissingen worden ondersteund door systematische samenvattingen van het wetenschappelijke bewijs met betrekking tot gezondheidszorg. 

 • 2008 doctoraat (PhD*) aan de Vrije Universiteit medische centrum (VUmc), Amsterdam
 • 1992 cum laude afgestudeerd als chiropractor aan de Southern California University of Health Science

Tammy Rubinstein - de Koekkoek

Tammy heeft meer dan 30 jaar ervaring met het onderwijzen van haar vak, waaronder vele na-scholingsseminars, lezingen en workshops voor collega’s in Europa en Noord Amerika. Zij is actief in diverse commissies voor beroepsontwikkeling en kwaliteitscontrole in zowel de V.S. (Mercy Center Guidelines) als Nederland (het CBO Kwaliteit Instituut) en Europa (European Chiropractor’s Union, European Academy of Chiropractic, European Council on Chiropractic Education). Naast de gewone chiropractie, is Tammy gediplomeerde orthopedische chiropractor.

 • Voormalige Associate Professor aan de Los Angeles College of Chiropractic in orthopedische diagnose en chiropractische techniek, 
 • Voormalige Assistant Chief of Staff van de klinieken van de Logan College of Chiropractic in St. Louis, VS. 
 • Co-auteur in vak tekstboeken en bij diverse wetenschappelijke onderzoeken.
 • 1982 afgestudeerd als chiropractor aan de Logan University of Chiropractic in St. Louis, V.S.
 • 1989 Diplomate van de American Board of Chiropractic Orthopedics.
 • Specialist Fellow of the European Academy of Chiropractic in Clinical Chiropractic en in Orthopaedics

Birgit

Birgit de Groot, ons gezicht en onze stem, is al 10 jaar werkzaam in onze praktijk. Met een onuitputtende energie zorgt zij voor de dagelijkse 'running' van de praktijk, contact met de patiënten, het onderhouden van de dossiers en de fysieke praktijk. U kunt bij haar met al uw vragen terecht!