Hoe herkent men een goede en bekwame Chiropractor?

In Nederland is de spelling "Chiropractie". "Chiropraxie" wordt gehanteerd door mensen die diverse opleidingen hebben gevolgd welke echter niet door de European Council on Chiropractic Education zijn erkend. Chiropractie is een beschermd beroep en is geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland. (in België ligt de situatie iets anders).

 

Er zijn veel verschillen tussen chiropractoren. Uw persoonlijke ervaring het zwaarst meewegen in de keuze die u maakt. Wij willen uw echter een aantal punten voorleggen waar u rekening mee kan houden: 

Behandeltrajecten 

Bij Chiropractie Soest worden er geen behandeltrajecten vooruit bepaald of vooruit betaald. Immers, wie kan weten precies hoeveel behandelingen nodig zijn voorafgaand aan een eerste intake consult en onderzoek?  

Alleen zeer heftige pijnklachten (grote hernia’s bijvoorbeeld) vereisen een aantal behandelingen op korte termijn zoals 2 keer (heel zeldzaam, 3 keer) per week. Gemiddeld is een keer per week gedurende een week of 4-5 voldoende op de korte termijn, waarna de frequentie snel afneemt. Gemiddeld worden patiënten volledig geholpen binnen 4 en 8 behandelingen voor één bepaalde (pijn)klacht.

Rugscans

Er is geen rugscan nodig om chiropractische of welke vorm dan ook van manuele behandelingen te verrichten. Dit apparaat toont alleen oppervlakkige spierspanningen langs de wervelkolom welke helemaal niets toevoegt aan de informatie die de waarneming en kennis van een bekwame chiropractor bij het lichamelijk onderzoek al ontdekt is. Het levert maar mooie gekleurde computer uitdraaien voor uitleg aan patiënten; meer niet, maar men moet er vaak extra voor betalen, of het wordt aangemerkt als een ‘gratis scan’.

 

Klachten

Bij klachten (over onze praktijk en/of de behandeling) kunt u contact opnemen met onze beroepsvereniging, de Nederlandse Chiropractoren Associatie  en/of de Stichting Chiropractie Nederland.